10 WooCommerce extensies die je niet kunt missen

10 WooCommerce extensies die je niet kunt missen
datum-geschreven 25 dec 2016

WooCommerce is 1 van de snelstgroeiende webshopsoftware op het internet. Een belangrijke reden is dat WooCommmerce op WordPress draait en doordat het gratis te downloaden is.. en niet geheel onbelangrijk: je kunt WooCommerce met enkele muisklikken installeren.

Toch is WooCommerce niet geheel gratis. De truc zit hem namelijk in de werking van de webshop. In de basis lijkt WooCommerce heel compleet totdat… je de registratievelden wilt aanpassen of de afrekenpagina, dan blijkt dat je extenties nodig hebt.
Die aanpasmogelijkheden zitten niet standaard in WooCommerce. En je raadt het al, je kunt ze er los bijkopen.

Waar kennen we dit van? Oh ja! De gratis spelletjes voor de telefoon met inn-app aankopen.

Toch biedt het een voordeel,

Je webshop is standaard niet overladen met functies

We hebben hieronder een lijstje van “extentions” zoals WooCommerce ze noemt, die je eigenlijk niet kunt missen bij een grote webshop. De meeste zijn te koop bij de WooCommerce store, we hebben een link geplaatst naar iedere extensie.

WooCommerce extensies die je niet kunt missen

Extentie 1: Invoervelden bij het afrekenen aanpassen.

De checkout field editor

Als je de velden aan wilt passen die bezoekers invullen tijdens het afrekenen heb je deze extensie nodig.

Extensie 2: De wensenlijst

De wishlist addon

Geef bezoekers de mogelijkheid om favoriete producten op te slaan. Zonder registratie kunnen ze favorieten opslaan en later terug komen om ze te kopen. De favorieten worden 30 dagen bewaard en voor geregistreerde gebruikers kunnen de favorieten blijven staan zolang ze willen. Dan kan de klant ervoor sparen 😉

Extentie 3: Inschrijven nieuwsbrief

Newsletter subscribtion

Tijdens het afrekenen kunnen de klanten zich abonneren op de nieuwsbrief met 1 muisklik. Deze extensie werkt samen met mailchimp.

Extentie 4: Valuta weergave

Currency converter widget

Bezoekers uit andere landen kunnen zo kiezen in welke valuta ze het bedrag willen zien. De currency converter widget gebruikt een algemene database om de valuta in de huidige koers weer te geven.

Extentie 5: PDF facturen

PDF invoices

Je verwacht dat WooCommerce standaard al facturen in pdf zal sturen maar alles gaat via mails. Deze extensie zorgt ervoor dat de klant ook een pdf download krijgt die netjes uitgeprint kan worden of bij de administratie kan.

Extentie 6: Betaalmogelijkheden

Mollie gateway

Om de betalingen te kunnen ontvangen via Ideal en dergelijke, kun je ingewikkelde verbindingen tot stand gaan brengen met je bank. Maar dit is veel werk.

Mollie is een Nederlands bedrijf dat betaalmogelijkheden biedt en de verschillende betalingen simpelweg bij jou op de rekening stort zonder dat je contracten nodig hebt met je bank.

Extentie 7: Verschillende afleveradressen

Shipping Multiple Adresses

Standaard kun je slechts 1 verzendadres invoeren bij het afrekenen. Maar wat nu als je meerdere aankopen tegelijk doet en die naar verschillende adressen wilt versturen? Met deze extensie kan dat.

Extensie 8: Je logo op productafbeeldingen

Product image watermark

Voorkom dat anderen je productafbeeldingen kopiëren en gebruiken door automatisch je logo op de afbeelding te laten plaatsen bij iedere nieuwe upload.

Extentie 9: De meertalige webshop

WPML

Dit is geen officiële extentie van WooCommerce zelf, maar een plugin die samenwerkt met de webshop om hem meertalig te maken. WPML heeft een Multilingual E-Commerce module die er speciaal voor gemaakt is.

Extentie 10: De beveiliging

WordPress antivirus

Antivirus voor WordPress is geen luxe, maar noodzaak. Zeker als je WooCommerce gebruikt! Je wilt je klanten en de klantgegevens zo goed mogelijk beschermen, en dat doe je met deze antivirus plugin voor WordPress.

Betaalde extensies versus gratis extensies

Voor de bovenstaande extensies betaal je een klein bedrag. Toch is die investering aan te raden boven de gratis alternatieven. Deze betaalde extensies zijn te downloaden vanaf de WooCommerce site zodat je zeker weet dat er geen hacks en backdoors in zitten!

The sky is the limit?

Gooi je webshop niet vol met extensies/plugins. Iedere plugin laadt code waardoor je website iets trager wordt. Tevens testen hackers plugins op lekken en die vinden ze geregeld. Kortom elke extra plugin is een potentiëel lek.

Probeer je WooCommerce webshop met maximaal 5-8 gerichte plugins te laten werken! Less is more als het op veiligheid aankomt.

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Als je een online winkel hebt, lijkt mij het niet verstandig om de beveiliging en het updaten zelf te doen, als je geen expert bent. Volgens mij kun je dan beter nog alles uitbesteden. Hoe denken jullie daarover?

Jesse

Als ik op wpvuldb.com kijk, zie ik 34 updates van Woocommerce plugins en 4 Woocommerce updates om lekken te dichten in 2019. Het verbaast mij dat van zo een economisch belangrijk thema zoveel lekken in een jaar gedicht moeten worden.