Wie heeft mijn website gehackt?

Wie heeft mijn website gehackt?
datum-geschreven 3 sep 2016

Je website is gehackt en toont nu reclame voor een andere website en product. Of de hacker heeft je website/server aangezet tot het verspreiden van duizenden e-mails met reclame.

Daar wordt je niet vrolijk van! En na het verwijderen van de hack wil je verhaal gaan halen bij de hacker.

Die je niet gaat vinden.

Waarom je de hacker niet zult vinden

Hacks zijn 999 van de 1000 keren geautomatiseerd. Wat betekent dat de hacker een script heeft geschreven dat site-na-site opzoekt en test op zwakheden.

  1. Het script draait op een server, en niet vanaf de computer van de hacker.
  2. De hacker die het script de 1e keer gelanceerd heeft deed dat via een “omweg”. De data is via veel andere computers op het internet terecht gekomen.
  3. Er zijn meer dan 10.000 scripts in omloop. De scripts worden ook opnieuw door anderen gebruikt die het niet hebben ontwikkeld. Dat kan zomaar een scholier zijn, of je buurman die geen programmeur is, en waardoor je het dus nooit van de persoon zult verwachten.
  4. Het product volgen waarvoor de hacker adverteert, loopt via advertising sites door verschillende landen met elk hun privacy recht.
  5. De naam van de hacker is vaak een fictieve naam die ook weer door meerdere personen gebruikt wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Wij krijgen diverse klanten die de kosten voor het herstellen van de website willen verhalen op de dader, de hacker die het script met slechte motieven heeft ontwikkeld. Maar hoe goed je connecties ook zijn, hoeveel computerspecialisten of detectives je ook in dienst neemt, je zult de dader niet snel vinden en al helemaal niet snel voor de rechter krijgen.

Voorkom daarom dat je website gemakkelijk gehackt kan worden door scripts!

Laat je WordPress website professioneel beveiligen.

 

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wesley

Volgens mij is het onverantwoord om je website niet goed te beveiligen. In feite brengt je zo ook de bezoekers in gevaar. Als een website gehackt is doordat hij slecht beveiligd is, is eigenlijk de eigenaar van de website zelf aansprakelijk. De schade die bezoekers dan oplopen zou dan eigenlijk bij de eigenaar verhaald moeten kunnen worden.

Tom

“Computers die specifiek online voor iedereen beschikbaar zijn” Wat bedoelen jullie daarmee? Zijn dat ook besmette PC’s die allemaal meedoen?