De top 5 misverstanden over WordPress

De top 5 misverstanden over WordPress
datum-geschreven 7 sep 2010

WordPress wordt al door miljoenen gebruikers succesvol toegepast als blog of bedrijfswebsite. WordPress bestaat al sinds 2003 en is succesvol uitgegroeid van blog naar CMS voor uitgebreide (bedrijfs)websites.

Het is al jaren kosteloos te gebruiken! Het wordt vrijgegeven onder het GPL (General Public License) en mag daarom door consumenten en bedrijven gebruikt worden zonder limitaties.

Toch zijn er veel misverstanden over WordPress die niet correct zijn, WPbeveiligen heeft de 5 bekendste misverstanen op een rijtje gezet.

  1. WordPress is een blogsysteem en daarom niet geschikt voor bedrijfswebsites.
    WordPress is gelukkig zeer flexibel. In veel betaalde themes zit de mogelijkheid ingebakken om de”blog elementen” weg te laten zodat het oogt en werkt als een professionele website.
  2. WordPress is ingewikkeld voor velen, de functies zijn te uitgebreidt.
    Dit is een eerste impressie die je kunt hebben wanneer je het admin panel van WordPress bekijkt. Gelukkig is het wel zo dat de meeste functies niet gebruikt worden door bloggers/schrijvers waardoor de webbuilder het slechts 1 keer in moet stellen en er daarna niet meer naar omgekeken hoeft te worden!
  3. WordPress gebruik je vanaf WordPress.com waardoor je van hun service afhankelijk bent.
    WordPress is een stuk software wat vrij te downloaden is zodat je het kan installeren op jouw eigen server c.q. hostingpakket. Je bent van niemand afhankelijk en bent dus zeker dat jouw blog of bedrijfswebsite over enkele jaren nog steeds online staat.
  4. WordPress is niet geschikt voor zoekmachines.
    WordPress is standaard out-of-the box niet 100% geoptimaliseerd. Je zult zelf de permalinks moeten instellen en een SEO plugin moeten toevoegen die de meta tags in de header plaatst en je de mogelijkheid geeft die per pagina aan te passen.
  5. WordPress is niet veilig.
    Net als met het populaire besturingssysteem Windows heeft WordPress een groot aantal gebruikers, en dus ook hackers die daar gebruik van proberen te maken. Out-of-the-box is WordPress veilig, en wordt WordPress veel ge-update om veiligheidslekken die gevonden worden op te lossen.
    Het zijn de extra plugins die door derden geschreven worden die onveilig zijn.
    Om die reden heb je een goede beveiligingsplugin nodig die hackers tegenhoudt en je WordPress beschermd tegen Brute-Force aanvallen.

Dit was de top 5! Er zijn nog veel andere misverstanden en tips die je kunt lezen op WPbeveiligen in ons nieuwsoverzicht.

Meer WordPress: , ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
joshua

ik kan me de tijd nog herinneren dat wordpres wat bugs had waardoor de database uiteindelijk niet meer informatie opsloeg. dat heb ik de afgelopen 5 jaar met geen enkele site meer meegemaakt gelukkig. wat een gedoe was dat toen zeg had ik de hele site gemaakt en ineens ging de data er niet meer in maar dat kon ook nog aan de hosting gelegen hebben dat die een limiet had op zijn database. de hosting die ik toen had was nogal simpel, of de servers van toen.